Прокуратурата разследва умишлен палеж

Умишлено предизвикване на палеж, в резултат на който е причинена смърт на повече от едно лице разследва Окръжна прокуратура-Благоевград.

Ето и подробностите от прокуратурата: В 18,39 ч. на 10.12.2021 г. на телефон 112 е постъпил сигнал за пушек, излизащ от жилище на 7-ми етаж в блок 18, в ж.к. „Струмско – център“ в гр. Благоевград. На място са били изпратени екипи на пожарна безопасност и защита на населението и дежурна оперативна група на 2-ро РУ на МВР гр. Благоевград. Огънят е овладян.

Вследствие на пожара са починали Д.В. (на 74 години), Е.К. (на 62 години) и М.К. (на 40 години). Под наблюдението на лекарите в столичната УМБАЛСМ „Пирогов“ се намират едномесечни близнаци.

Към настоящия момент е извършен оглед на местопроизшествието в присъствието на специалисти. Назначени са комплексна експертиза за установяване причините за възникването на пожара и медицински експертизи за причините за смъртта на пострадалите. Състоянието на други живеещи в блока лица е стабилно.

По първоначални данни пожарът е предизвикан от стопанина на изгорелия апартамент – починалия Д.В. Тялото на неговия съсед – загиналия М.К., е открито на стълбището между 2 и 3 етаж на блока. Пострадалата Е.К. е живяла на 6 етаж, под апартамента на Д.В.

Разследването продължава.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *