Ще подадем ли ръка на опожарения блок – опасен за живеене

Пострадалите от големия пожар в Благоевград се обърнаха към хората с добри сърца за помощ.

Целият вход на блок 18 – в това число покривът, стълбищната клетка, всички инсталации, тавани, мазилки и врати са опожарени. Компрометирана е конструкцията на блока и същият е потенциално опасен за живеене, не само за хората от входа, но и за живущите в цялата сграда. Имат нужда от помощ и се обръщат  към всеки, който би могъл, макар и с малко, да ги подкрепи. Събраните средства ще бъдат използвани за възстановяване на общите части и инсталации, за компрометираната конструкция на блока и за ремонт на най-засегнатите етажи.

Ето какво още пишат:

„Вярваме, че всички вече знаете за пожара, който избухна на 10.12.2021 г. в жилищен блок в кв. Струмско Център в Благоевград, и за ада, през който преминахме – стихия, която отне живота на трима души и преобърна живота на 24 семейства, които останаха без покрив над главата си.

Няма яснота кога и дали изобщо хората ще могат да се върнат по домовете си.

Ние не можем да върнем мъртвите. Не можем да утешим сърцето на майката, която загуби сина си, нито да спрем сълзите на децата и внуците, загубили своята майка и баба.

Ние не искаме да съдим и мразим.

Остава ни да се опитаме да се обединим, да намерим сила един в друг и да търсим надежда, че има шанс да възстановим домовете си.

Отворена е дарителска банкова сметка на етажната собственост на входа:

IBAN:  BG41 UNCR 7000 1524 6765 66

BIC:  UNCRBGSF

При банка: Уникредит Булбанк АД

Титуляр: Dimitar Slavchov Nanov

PayPal: Димитър Нанов

mail за Пейпал: blok18@abv.bg

Банковата сметка е открита съгласно Решение на Общото събрание на Блок 18 специално за набиране на средства за възстановяване на щетите от пожара. Със събраните суми ще могат да се разпореждат само ЗАЕДНО трима избрани от Общото събрание на входа етажни собственици – Димитър Нанов, Михаела Митева и Костадин Георгиев.

Предварително, от все сърце, благодарим за съпричастността ви.“Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *