Икономическата гимназия първа сред 20-те професионални училища с „Еразъм“ акредитация

Професионална гимназия по икономика „Иван Илиев“ е първа сред 20-те професионални гимназии в България. Училището е с присъдена „Еразъм“ акредитация. Това дава право през следващите 5 години гимназията да кандидатства за международни проекти /практики/ в европейски страни по облекчена процедура.

Възпитаниците на училището ще имат възможност ежегодно да посещават и да работят по програмите на проекта във водещи компании от различни европейски страни. Всичко това е поредната висока оценка за големия професионализъм и признание за неуморната работа на учителите от ПГИ.

Акредитацията на Програма „Еразъм“ е инструмент за организации в областта на образованието за възрастни, професионалното образование и обучение и училищното образование, които желаят да участват в трансграничен обмен и сътрудничество. Предоставянето на акредитация по Програма „Еразъм“ потвърждава, че кандидатът е създал план за изпълнение на висококачествени мобилности като част от по-широко усилие за развитие на собствената организация.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *