Отлагат кукерския фестивал, нова дата около Сирница

Кукерски фестивал 2022 се отлага поради зачестилите случаи на заразени от Ковид-19. Това стана ясно на проведена среща днес между кмета Илко Стоянов и представители на кукерските групи от Благоевград.  Причината е високият ръст на заболели от Ковид-19 през последните дни.  Кметът Стоянов и всички представители на кукерските групи стигнаха до съвместното решение да бъде избрана нова дата. Тя все още не е ясна, но до края на месец януари ще бъде проведена допълнителна работна среща за фиксиране на дата за провеждането на фестивала.

Предложението на кмета Илко Стоянов е новата дата да бъде в седмицата на прошката и да се пристъпи към създаването на традиционен фестивал, който да се съчетае с празника Сирни Заговезни. Той допълни още, че идеята му е да бъдат поканени кукери от цялата област.

По време на срещата всеки заинтересован имаше възможността да изкаже своите виждания за по-доброто и интересно провеждане на фестивала и да изложи мотивите си за изместването на Кукерски фестивал 2022 година.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *