Инициативен комитет скочи срещу високата такса смет, искат ново решение и обществено обсъждане

Инициативен комитет скочи срещу липсата на прозрачност при увеличаването три пъти на такса смет в Благоевград. Смятат, че това е убийствено за най-уязвимата част от населението.

Представителите на Инициативния комитет с председател Емил Грозданов искат това решение да бъде преразгледано на сесията на Общинския съвет и да бъде подложено на публично обществено обсъждане. Това беше заявено на пресконференция.

Те не са против вдигането на такса смет, както и заеми дори, но смятат, че хората не знаят за какво става въпрос и какво точно ще се направи. „От кой град в Европа е взет примерът, колко ще струва и как ще бъде изплатен“, пита Грозданов като даде пример и за това, че няма информация за депото, не се знаело дори дали има сепарираща инсталация.

Според Здравка Чимева трябва да се направи обществено обсъждане и за вдигането на такса смет. За нея това решение ще засегне основно най-уязвимата част от нашето население-пенсионерите, защото градът е застаряващ, няма икономика и нищо не върви освен няколко шивашки цеха.

Утре, сряда, 12.01.2022 г. от 9.30ч е заседанието на ОбС Благоевград, на което ще се вземе решение по предлаганото увеличение на такса смет за битовите потребители.

На общинската сесия представители на Инициативния комитет ще поставят отново въпроса за увеличената такса смет и ще поискат да бъде преразгледано взетото на 17 декември решение.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *