Картинг и катераческа стена в Бачиново, по идея на младежи

Иди, разгледан – какви ги плануват за парк Бачиново и ако имаш идея – сподели! Пред зала „22 септември“ тази седмица е онагледен на голямо платно – какво планира кметския екип за модернизиране на парк Бачиново. Всеки може да мине и да постави свое предложение чрез бележки на транспаранта. До него има и книга, в която може да бъде вписана всяка идея. Първи се изказаха младите в Благоевград. Младежи от Детски парламент – Благоевград се включиха активно с предложения за допълване на инвестиционното намерение „Scapto Therme AquaPark Bachinovo“. Те проявиха сериозен интерес към идеята на Община Благоевград да създаде парково пространство около Алеята на здравето, на площ от 400 дка. Сред акцентите, които поставиха, е необходимостта от изграждане на атракцион – стена за катерене, реновиране на езерото,  беседка във водата, обсерватория, изследователска станция, баскетболно игрище, пейнтбол игрище, картинг писта и др.

„Много хора питат какво точно предлагаме. Ние не предлагаме, ние искаме да провокираме младите хора, наравно с останалите, да генерират идеи. Един модерен, иновативен парк, ще даде посоката на развитието на града поне за следващите 30-40 години, защото изграждането му ще има положителен икономически ефект директно върху жителите, малкия и средния бизнес. Вашите идеи ще бъдат анализирани и ще бъдат дадени като задание. Смятам, че всеки трябва да допринесе с идея, а не кметът да решава еднолично какво да се случи с града ни“, каза кметът Илко Стоянов.

А по време на среща с детския парламент в зала „22 септември“, кметът Илко Стоянов декларира абсолютна готовност да предостави широк спектър от възможности на представителите на Детски парламент да участват още по-активно в събитията и инициативите, организирани от Общината. В тази връзка той поясни, че предстои да бъде учредена награда „Посланици на Благоевград“, която ще бъде присъждана на активни благоевградчани, допринасящи за престижното представяне на областния център на национално, европейско и световно ниво. „Очакваме от вас да зададете критериите, по които ще бъдат оценявани съответните носители на приза. Имате пълната свобода, защото вярвам, че ще се справите успешно“, обърна се кметът към представителите на Детски парламент – Благоевград.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *