Орисаха Бебе №1 в община Симитли

Отличиха „Бебе 2022” в община Симитли навръх Деня на родилната помощ.  Първото бебе за град Симитли е родено на 11 януари. Неговото име е Людмил Денисов Кирилов. Той е второ дете на родителите си Валентина и Денис Кирилови. Момченцето е с размери 4 100 гр. и ръст 55 см.

Родителите на малкия Людмил получиха плакет от кмета Апостолов и огромно плюшено мече, като им пожела да бъдат живи, здрави и много щастливи.

Младата майка Валентина и акушерката Цветанка Николова пресъздадоха ритуала по поливане ръцете, тези ръце, които са помогнали децата ни да се появят на бял свят.

По – късно днес в село Крупник ще бъде отличено и „Бебе 2022” на община Симитли – Пламена Пламенова Иванова. Нейните родители са от село Крупник. Първата си глътка въздух тя поема на 11 януари 2022 година в болница в Благоевград. Момиченцето е с размери 4 600 гр., ръст 53 см. Пламена е първо дете на родителите си Мартина и Пламен Иванови.

Припомняме, че 125 бебета са проплакали в община Симитли през 2021 година. Данните показват, че преобладава броят на новородените момчета – 71. Момичетата, родени в община Симитли през изминалата година, са 54.

Най – голям е броят на бебетата в град Симитли – 78, от които 43 момчета и 35 момичета. На второ място по раждаемост през 2021 година се нарежда село Крупник със 17 бебета, от които 11 момчета и 6 момичета. В село Осеново са трети по брой бебета, като за миналата година са проплакали 11 бебета, от които 7 момчета и 4 момичета.

В останалите населени места в община Симитли в село Черниче – 4 бебета, всичките момичета; село Полена – 6 бебета, от които 4 момчета и 2 момичета; село Полето – 7 бебета, от които 5 момчета и 2 момичета; село Железница – 1 бебе, момиче; село Градево – 1 бебе, момче; село Брежани – няма новородени бебета през 2021 година.

И нещо любопитно – през изминалата година в община Симитли е родена една двойка близнаци. Александър и Бориса от град Симитли проплакаха на 29 декември.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *