Поляха ръцете на акушерката в благоевградската болница

Кметски дарове за първото бебе на Благоевград и Акушеро-гинекологично отделение. Първото бебе на Благоевград за 2022 г. получи специална грамота и бебешка количка 3 в 1.

„Пожелавам преди всичко да бъде здрава малката Крисия. Нека има щастливо и безгрижно детство, а Вие, нейните родители, истински да се гордеете с нея“, каза кметът Илко Стоянов.

Той допълни, че негов приоритет е създаването на добри условия за децата в града. „За нас е важно да растат спокойно тук, не по-малко важно е обаче, когато пораснат да предпочетат да останат да живеят и работят в Благоевград. Именно в тази посока са насочени и нашите усилия“, заяви кметът Стоянов.

По повод Деня на родилната помощ кметът Илко Стоянов посети и АГО в МБАЛ – Благоевград, където поздрави работещия персонал.  Изпълниха и ритуала, като поляха ръцете на акушерката , а тя пожела така както се плъзга сапунът в дланите, по този начин да излизат и раждащите се през годината бебета.

„В тези тежки времена именно раждането на нов живот ни вдъхва вяра и надежда. Като кмет, но и като баща, благодаря Ви за грижите и непрестанните усилия, които ежедневно полагате. Нека в ръцете Ви да проплакват здрави и силни деца“, пожела кметът Стоянов.

По повод празника и съобразно нуждите на отделението, Община Благоевград осигури и специална висококачествена апаратура за АГО, чрез която се проследява развитието и здравето на плода.

 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *