Вижте новите мерки в Благоевград:

Забраниха екскурзиите, груповите занятия в центрове и школи. Това са част от новите мерки след заседание на Областния кризисен щаб в Благоевград. Олимпиадите ще се провеждат само при направен антигенен тест на учениците и педагогическия персонал. Спортните състезания без публика.

Без непълнолетни след 20 часа в МОЛ-а. Затварят пенсионерските клубове. До 50 % посещения в дискотеки, заведения за хранене, игрални зали. Там, където може, работодателите да организират дистанционна форма. Затягане  на контрола на мерките се възлага на съответните органи. Има лек спад на заразени, по около 100 на седмица, каза шефът на РЗИ д-р Калоян Калоянов.

Заразната заболеваемост е 2374бр. на 100 000 души население за 14 дни.

422 са новооткритите с COVID-19 към 28.01.2022 г.

Заети легла за неусложнени случаи – 298, а за интензивно лечение – 18.

Свободни легла 100 за неусложнени случаи, а за интензивни случаи 7.  6430 са под домашна карантина. 144 565 е общият брой ваксинации. Със завършен курс са 70 472, а бустерни дози – 19 521.

Вчера са се ваксинирали 427 души.

Ето и новите мерки:
Нови противоепидемични мерки бяха приети днес на заседание на Областния оперативен щаб за борба с коронавируса.
Част от мерките, считано от 31.01.2022 г. до 13.02.2022 г. (включително) са:
✅1. Да се преустанови организирането и провеждането на екскурзии и групови туристически пътувания в страната.
✅Да се преустановят присъствените групови занятия с деца в езиковите центрове, образователните центрове и други обучителни центрове и школи, организирани от юридически и физически лица.
✅Провеждането на спортни състезания да се допуска без публика.
✅Да се забранят посещенията на непълнолетни лица в търговските центрове тип МОЛ, кина, ресторанти, кафенета и други, без придружител – родител, настойник или друго лице, полагащо грижи за непълнолетния, след 20:00 ч.
✅Да бъде препоръчано учениците от първи до четвърти клас да носят защитна маска по време на престоя и обучението им в училищата.
✅ Да се преустанови дейността на пенсионерските клубове в областта.
✅Да се ограничи до 50 % в капацитет/работна площ/брой лица в игрални зали, казина, дискотеки, кина, театри, заведения за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма, при спазване на подхода със „Зелен сертификат“ и задължително отстояние от най-малко 1,5 м. между посетителите.
✅Да се преустанови провеждането на музикални и други фестивали, събори, фолклорни инициативи и други с такъв характер.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *