Прокуратурата: Аутопсия, огледи и разпити на свидетели заради прегазеното 17-годишно момиче

Прегазиха млада жена на пътя между гоцеделчевските села Дъбница и Хвостяне. Самоличността й е установена, заяви говорителят на Окръжна прокуратура Георги Мадолев. Тя е на 17 години и живее в село Гърмен. Била в автомобил с още двама, които се разпитват. Знае се още, че била прегазена.

Автомобилът също е установен, както и водачът и неговите спътници. Шестима са в ареста. Води се разследване, за да се установи защо момичето се е намирало там в това време, както и причините, поради които била на пътното платно и  прегазена. Извършва се аутопсия, която допълнително ще даде яснота, както и разпити на свидетелите и огледи. Оказва се, че няма връзка между пътуващите в двата автомобила.

Момичето е пътувало в единия автомобил и вероятно другатa кола я е прегазила, a шофьорът бил под влияние на наркотици. Сигналът е подаден малко след 20 часа снощи, но не от участниците в инцидента, а от трето лице. Втората кола не е спряла на местопроизшествието.

По случая е образувано досъдебно производство за изясняване на причините за смъртта на жената, каза още прокурор Георги Мадолев.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *