Джип кара незаконни дърва

Джип „УАЗ” без регистрационен номер и документи, натоварен с незаконни дърва за огрев, е задържан на 1 февруари в землището на санданското село Джигурово. Нарушението е разкрито при съвместна акция на служители на „ДГС Сандански” и полицейското управление в града след подаден сигнал.

Водачът на автомобила е задържан за срок от 24 часа в РУ Сандански. След излизането му от ареста ще му бъде съставен акт за административно нарушение по Закона за горите. Дървата и превозното средство са задържани в двора на „ДГС Сандански”, откъдето са транспортирани до базата за съхранение в Кресна.

През изминалата година общо 480 акта за административни нарушения са съставили горските и ловни стражари в териториалните поделения на Югозападното държавно предприятие. Основната част от нарушенията – 470, са по Закона за горите и 10 – по Закона за лова и опазване на дивеча. В базите за съхранение са задържани общо 543 куб. метра обла строителна дървесина, 436 пространствени куб. метра дърва за огрев и 6,64 куб. метра фасонирана дървесина. От нарушителите са иззети 21 моторни превозни средства, 36 каруци, 20 моторни триона и 8 други инструменти за дърводобив.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *