Спазват ли се правилата в спешната медицина в Благоевград

Организация на спешния прием в лечебните заведения дебатираха на среща в Областна администрация Благоевград. Беше обсъдено и транспортиране на пациенти с животоспасяващи диагнози към лечебни заведения в областта и извън нея. Обсъдени бяха координацията и взаимодействието между болниците и ЦСМП на територията на област Благоевград.

Дискутирани бяха актуални проблеми, свързани със спазване на стандартите за спешна медицина при прием на спешни случаи в областта и извън нея. Присъстващите се обединиха около позицията стриктно да се спазват правилата в медицинския стандарт по спешна медицина, да бъде осъществявана работа в синхрон между различните болнични заведения с Областната администрация и местната власт.

Акцентирано бе и на проблеми като липсата на кадри в болничните центрове, персонала в предпенсионна и пенсионна възраст, както и възможности за обновление на материалната база.

В срещата участваха директорът на РЗИ-Благоевград – д-р Калоян Калоянов и представители на лечебните заведения за болнична помощ, ЦСМП и неговите филиали в областта.

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *