12 000 дръвчета без пари за благоевградчани

12 000 плодни и декоративни дръвчета ще получат благоевградчани, при това безплатно. Това ще се случи в неделя, 13 февруари от 11 часа на площад „Георги Измирлиев“.

Ще има приоритетно плодни – сливи (жълта афъзка), дюли, ябълки, череши, облачинска вишна, орехи, както и явори, борове, дъбове, златен дъжд, акация и др.

Гората.бг ще ги подари на хората от Благоевград и региона, като ги раздава директно на всеки желаещ.

Повечето фиданки са 50-130 см., оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като има и такива до 2 метра, вишните, орехите, сливите (жълта афъзка) дюлята са качествени сортове, другите плодни дървета НЕ са облагородени (подложни са) и следва да се облагородят/ашладисат. Размерите варират.

Желаещите ще получат инструкции за съхранение, засаждане и грижа.

Ще може да получите и повече от едно дръвче. Да, дори 10-20-30, стига да ги засадите законно и да се грижите за тях, казват от Гората.бг.

Ако си носите използвани, но здрави найлонови пликове/малки чували, допълнително ще помогнете на природата.

Условието е хората трябва да извършат засаждането на фиданките законно и на подходящи за дървесния вид места, съобразявайки се с разпоредбите на законите.

Да   положат максималната грижа, с цел оцеляването на колкото се може повече дръвчета. Да не продават предоставените дръвчета.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *