Ех, какво зимно предизвикателство в слънчевия ден на Картала!

С много настроение, игри, веселие и награди премина „Зимно предизвикателство“ 2022. Стотици деца и техните родители се забавляваха на ски писта „Картала“ в местността Бодрост.

Игри с теглене на въже, спускане на шейни, мини ски слалом и изработване на снежни фигури бяха само част от многото интересни занимания, подготвени от Община Благоевград за малчуганите.

Община Благоевград бе подготвила множество награди за участниците в събитието. Наградите бяха връчени от заместник-кмета по икономика, финанси и европейски проекти Мария Петрова и директора на Дирекция „Култура, спорт и туризъм“ Силвия Домозетска.

Победителите в мини ски слалома получиха медали. В категория 1-7 клас първото място бе спечелено от Габриела Георгиева, на второ място се нареди Ния Кордева,  а третото място бе за Даниел Караджов. В категория 7-12 клас първото място спечели София Гръчка, второто- Елена Божкова, а трето място бе за Вики Малчева. За останалите участници в игрите имаше подготвени шейни-лопатки.

В рамките на инициативата „Зимно предизвикателство“ ски влекът бе безплатен за ученици.

Любимото събитие на стотици деца е традиционно и е част от Спортния календар на Общината. Инициативата е със състезателен и развлекателен характер, а целта е да бъде насърчена двигателната активност на открито сред децата.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *