С микробус петричка фирма изхвърля боклуци, където й падне

Служители на звено „Общинска охрана“ в Петрич задържаха по сигнал микробус на местна фирма. Общинарите спипаха микробуса в момент, когато е направен опит да се изхвърлят на необозначени места отпадъци от производството на фирмата. Мястото, избрано за целта, е район край село Рупите (на входа на селото), където до момента са струпвани нерегламентирано боклуци, после са почиствани от Общината, но с краткотраен резултат.

Съгласно действащата Наредба за управление на отпадъците на територията на община Петрич в тези случаи предвидената санкция е в размер от 1 400 до 4 000 лева. Фирмата, нарушител на Наредбата, ще бъде глобена. Безумната практика в община Петрич – да се изхвърлят отпадъци на необозначени места продължава години наред, което води до разходването на огромен бюджетен ресурс за почистването на образуваните сметища.

Обръщаме се към всички граждани с апел – подавайте сигнали на дежурните телефони в Община Петрич – 0745/69 144, 0745/2 22 66 , не бъдете безучастни, защото потърпевши от това отношение към околната среда ще бъдат и децата, предупреждават от общината.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *