Искат спиране на злоупотребите с минерална вода в Пиринско

Нарушенията при ползването на минерална вода от частни имоти дебатираха на среща в Областна администрация Благоевград.

Областният управител Валери Сарандев събра кметове от областта, представители на туристическия бизнес, Басейнова дирекция, РИОСВ, ОД МВР и експерти. Поводът бе да се потърсят решения и предприемат конкретни стъпки при осъществяване на засилен контрол при използването на минералната вода.

Поставени бяха въпроси, свързани с установяване на нарушения при ползването на минерална вода от частни имоти, отстраняването на пропуски и стриктно осъществяване на контрол. Минералната вода е ресурс, който е с тенденция на намаляване, алармира директорът на Басейнова дирекция- Владимир Димитров, а е необходимо да се съхрани и за бъдещите поколения. Затова присъстващите се обединиха около идеята за провеждане на дългосрочна политика, която да е от полза и да подпомага, както бизнеса, така и туризма, и гражданите.

Проблемът бе поставен преди една седмица в Сандански при посещението на министърa на туризма. През месец март предстои и среща с експерти, местната власт и народните представители от региона, на която да се изложат конкретни проблеми в общините.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *