Приютът за кучета в Благоевград изряден, без никакви нарушения

След щателна проверка служители на Българската агенция по безопасност на храните и ОДБХ не откриха никакви нарушения в Общинско предприятие „Приют за безстопанствени животни“ – Благоевград.  По време на инспекцията са разгледани официални документи, включени в Контролен лист за проверка на приюти за безстопанствени животни за спазване на правилата за здравеопазване и хуманно отношение към тях. Документите са свързани пряко с дейността на амбулаторията към ОП „Приют за безстопанствени животни“ в Благоевград, както и за самия него.

Констативният акт включва близо 120 точки, по които Общинското предприятие е изрядно и няма никакви констатирани нарушения.

Сред проверените дейности са броят на заловените и настанени животни в приюта, осиновени животни, кастрирани животни и такива, които са върнати по местата, от които са заловени, съгласно чл. 47, ал.3 от Закона за защита на животните.

Проверката е за периода от 01.01.2022 до 24.02.2022. В този период са обработени (кастрирани и обезпаразитени) 119 броя кучета.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *