Кметове се оплакват на полицейския шеф от организирана просия, а на областния от лоши пътища

В община Сатовча просещите групи стават все по-организирани и се придвижват с микробуси, алармира кметът Арбен Мименов на среща в зала „22 септември“. В Гърмен пък се засилва проблемът с контрола в ромските квартали и незаконните каруци по пътищата. По инициатива на областния управител  Валери Сарандев и полицейския шеф старши комисар Георги Кандев, се проведе среща между ръководствата на Областна администрация- Благоевград, ОДМВР- Благоевград и кметовете на общини от областта. С нея искат да се подобри взаимодействието на местната и държавна власт и органите на полицията по места.

Основните проблеми в общините са свързани със състоянието на пътната мрежа, липсата на маркирорвки и знаци в ремонтираните участъци, както и необходимостта от по-засилено полицейско присъствие в населените места с висока концентрация на престъпления.

Дебатирани бяха и видеонаблюдението в градовете, безстопанствените животни, употреба и разпространение на наркотични вещества, паркирането, просията.

Не останаха по-назад и въпроси, свързани с бежанците от Украйна и организационните въпроси, свързани със 60-годишния юбилей на събора „Пирин пее“.

Старши комисар Георги Кандев увери представителите на местната власт, че веднага ще бъде направен анализ и доклад до ръководството на МВР, след което ще бъдат предприети необходимите действия за разрешаване на проблемите.

По отношение на бежанската вълна в България Сарандев запозна присъстващите с най-актуалната информация за областта и поиска съдействие от всички общини за осигуряване на една добра организация и комуникация между Областна администрация и отделните общини, за да бъде създадена оперативна координационна група. Областният управител се ангажира, когато разполага с по-подробна информация относно изясняване на статута на бежанците, издаването на необходим документ и др. въпроси, да предостави необходимата информация на всички общини.

Във връзка с провеждането на 60-годишния юбилей на събора „Пирин пее“ тази година, по време на срещата успяха единодушно да се гласуват оперативното бюро, съставът на журито, както и патронът на 16-то издание на фолклорния събор.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *