Съветници се карат на сесията заради войната

Искри прехвърчаха на сесията днес между общинските съветници Красимир Роячки от ГЕРБ и д-р Владимир Пандев от БСП. Причината стана войната в Украйна.

Общинският съветник от ГЕРБ Кирил Илиев предложи в началото на сесията да се почетат жертвите на войната в Украйна. Всички станаха, само д-р Пандев не.

След като взе думата д-р Пандев посочи, че е хубаво да няма война и жертви, но тази война се водела отдавна, от 2014 година. Смята, че жертви са  деца и от Донецк и Логанск, и те  трябва  да бъдат почитани. „Какво е това лицемерие сега, защо не почетем всички жертви“, възпротиви се Пандев.

Роячки се ядоса за дадената  дума на доктора, каза му че говори глупости, не му е 89 -та година и покани в Руската дума да ги казва тези неща, Пандев пък го прати в Америка. „Ще слушате толкова колкото трябва, ще ме прекъсваш у вас, не тук“, провикна се Пандев.

Председателят на Общински съвет Радослав Тасков се опита да укроти страстите, като каза, че мненията са доста поляризирани и че са почели всички жертви на войната.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *