Украинче празнува рожден ден в Университетски център „Бачиново“

Един много специален рожден ден отпразнува Кирил от Полтава, Украйна.  Момчето навърши 4 годинки и отбеляза рождения си ден в  Университетски център „Бачиново“, далеч от родния дом. Въпреки празничното настроение в очите и на децата, и на майките има много стрес, като попарени от  шока, който са преживели. За това разказва бизнесдамата и галерист Еми Канайкова.

Искала по някакъв начин да допринесе малко за по – ведро настроение и радост за празника.

Не знаела какво да им каже, пожелала им само здраве и да спре тази проклета война, която погубва и променя милиони човешки съдби и животи.

А в базата са настанени 6 деца на 1,7, 8 12, 9 и 16 години.

Припомняме, че децата заедно с майките им са настанени  в Университетски център „Бачиново“ със съдействието на ръководството на Областна администрация Благоевград и Югозападен университет „Неофит Рилски.

14 украински граждани, нуждаещи се от временна защита. Сред тях са предимно жени и деца, които освен подслон получиха и помощи от Български червен кръст. До момента БЧК са осигурили хранителни продукти от първа необходимост, пакети с хигиенни материали, дрехи и обувки за децата. Изхранването е поето от Югозападния университет, като на украинските граждани са осигурени закуска, обяд и вечеря.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *