Вижте промените при помощта за новородените:

Дебати предизвика предложението на кмета на Благоевград Илко Стоянов относно приемане на Наредба за изменение и допълнение за отпускане и изплащане на еднократна парична помощ за стимулиране на раждането и отглеждането на деца на територията на община Благоевград.

Една от приетите промени засяга изискванията, на които трябва да отговарят родителите или настойниците. Според направеното изменение от отпускане на еднократната помощ ще могат да се възползват семейства, в които единият родител/ настойник има уседналост минимум две години на територията на Община Благоевград, а вторият минимум шест месеца.

Друга от промените касае срока на изплащане на средствата. Общинските съветници приеха решение, според което средствата ще се изплащат до изчерпване на парите, заложени в годишния бюджет на Община Благоевград.

Семействата, които не успеят да получат финансовото стимулиране в рамките на бюджетната година, ще получат средствата в рамките на следващата, по реда на постъпване на заявленията.

Още една промяна бе направена след гласуване от общинските съветници – срокът за разглеждане на документите от страна на комисията се увеличава от 1 на 3 месеца.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *