Красимир Герчев на церемонията по връчване на наградите "Кмет на годината'2018"

Съдът не спря решението на ОИК за прекратения мандат на кмета Герчев

Административен съд – Благоевград отхвърли искането на Красимир Герчев за спиране изпълнението на решението  на Общинска избирателна комисия– Разлог.  С решението са прекратени предсрочно пълномощията му като кмет на община Разлог. Искането за спиране на допуснатото по силата на закона предварително изпълнение на оспореното решение бе направено по образуваното в Административен съд – Благоевград дело № 247/2022г. за оспорване законосъобразността на Решението на Общинската избирателна комисия. Жалбоподателят поиска спиране изпълнението на решението на ОИК – Разлог до окончателното решаване на спора в съда.

Съдът прие, че няма опасност да настъпят вреди за управлението на община Разлог за периода на съдебния спор, тъй като с Решение на Общински съвет – Разлог вече има назначен временно изпълняващ длъжността кмет, както и че до окончателното решение на спора в съда, съгласно Закона, не следва да се насрочват частични избори.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Върховния административен съд на Република България в 7- дневен срок от съобщаването му на страните.

Напомняме, първото заседание по делото е насрочено за 28.03.2022г. от 10:30 часа в зала № 1 на Административен съд – Благоевград, за което страните са призовани.

Припомняме, че Общинската избирателна комисия прекрати предсрочно пълномощията на инж. Красимир Герчев като кмет на Община Разлог. Прекратяването на мандата е заради влязло в сила решение на ВАС от 3 февруари за конфликт на интереси.

 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *