Мецани поспалани осуетиха отварянето на парка

Паркът за танцуващи мечки край град Белица, намиращ се в местността Андриянов чарк, тази година няма да отвори врати за посетители на 1-ви април. Причината за това е спящите зимен сън обитатели. До преди 2-3 дни, преди да започне затоплянето, са били будни само 3 мечки от общо 19. Така, само една от мечките, заспала зимен сън, се е събудила, тъй като най-младите и най-новите обитатели на парка – Рико и Теди,  въобще не са заспивали тази зима.

Все още няма как да кажем точна дата. Защото всичко зависи от животните. Хората от страната и чужбина идват заради тях и няма как да отворим врати, а повечето мечки да спятоще зимния си сън. В близките дни ще сме наясно с точната дата на откриването на сезона. Най-вероятно ще има промяна и в цената на пропуските, коята ще е по-висока, защото всичко поскъпва и няма как да осигурим дейността си при старите цени”, уточни управителят на парка – Димитър Иванов.

Посетителите на Парка се увеличават в последните години. Стотици хора са тук през уикендите. Идват и много чужденци. Обаждат се хора от Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Велико Търново, София. Центърът за реадаптация на танцуващи мечки от април до края на ни ще е с работно време от 12,00 часа на обяд до 18,00 часа. От началото на юли до края на август ще отваря врати от 10,00 часа, ще работи до 12,00 часа, след това ще има час почивка.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *