Мостът между кметове на България и Северна Македония пример за Европа

„Като два братски народа можем да си говорим спокойно, имаме близки проблеми и общи очаквания. Този мост между кметове на двете държави, който ние сме изградили,  може да бъде пример за Европа. Имаме бъдеще да работим добре и в ЕС.“ Това заяви  кметът на община Белица и член на УС ва НСОРБ – Радослав Ревански на срещата на  местните власти от Република България и Република Северна Македония, на която Сандански са домакини.

Работната среща, сред чийто цели са и обмен на опит и споделяне на добри практики по съвместното реализиране на европейски проекти на местно ниво, продължава и утре.

Ревански е категоричен, че кметовете на България и Северна Македония имат нужда един от друг, за да печелят европейските проекти в интерес на гражданите.

„Много е хубаво, когато резултатът значително надскача очакванията“ – така кметът оцени първата междудържавна среща на местните власти, организирана от НСОРБ. Радослав Ревански подчерта, че гражданите на двете държави ясно осъзнават необходимостта от по-тесни контакти. „Имаме нужда един от друг. Тази трансгранична програма има шанса да бъде една от първите, които ще скандират и това, да бъде успешна, зависи изцяло от нас“, обърна се той към своите колеги.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *