Хората се разгневиха на премиера в Благоевград: Искаме да чуем за цените, нищо конкретно не каза

За магистрала Струма, за БСП назначенията в държавните структури, за скока на цените и инфлацията, къде е промяната питаха благоевградчани премиера. Много от тях обаче не успяха да се доберат до него на площада в Благоевград, заради  блъсканицата от журналисти. Хората се възмутиха от това, че премиерът Кирил Петков говори общи приказки, не казва нищо конкретно, а те искат да чуят защо скочиха толкова цените на олиото и яйцата в магазините, както и да му зададат въпроси от местен характер.

За магистрала Струма Петков каза, че е много важна за региона и е голям приоритет. Не трябвало да има лобистки фирми за строителство. Възложил е на регионалния министър да му даде цени, всички възможни опции и да се направи най-добрият баланс и по отношение на екологията.


За назначенията на БСП премиерът заяви, че трябва да стават на база ценз, а не на политическа ориентация. Като види, че някой не се справя добре, взимали мерки. Пренасочи въпросите към неговия екип. „Дайте точните назначения на моя екип на местно ниво и ще започнем да работим“, категоричен е министър -председателят.


Според него кризата, която има в Украйна, не е просто криза в Украйна. Започнало още от лятото, когато газовите хранилища в Европа били източени.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *