15 отбора се състезават за млади таланти в модата

Националното състезание “Млади таланти в модата” се провежда в  Гоце Делчев.

За националния кръг са класирани 15 отбора  в три категории – модно ревю, художествена скица и сръчни ръце. Учениците ще бъдат оценявани от комисия, съставена от специалисти и експерти в областта на проектирането, моделирането и производството на облекло, а темата тази година е „Минало в бъдеще време“.

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов и заместник-кметовете Богдан Боцев и Саид Иброш присъстваха на националния кръг от Националното състезание. Домакин е НПГ „Димитър Талев“ с подкрепата на община Гоце Делчев, а официалното откриване на състезанието се състоя в комплекс „Uva Nestum Wine & SPA“.

Целта на състезанието е да се предостави възможност на учениците, обучаващи се в професионалните гимназии да демонстрират уменията си пред бизнеса и обществеността.

Състезанието дава възможност за изява на ученици от училищата осъществяващи обучение по професии, свързани с проектиране, моделиране и изработване на облекло. Събитието се организира от Министерството на образованието и науката, в партньорство с Националната асоциация на училищата по мода „Росица Иванова“.

 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *