От комисията по безопасност на движението скочиха срещу липсата на действия и решения за опасностите по пътищата

Членовете на комисията по безопасност на движението по пътищата изразиха сериозно безпокойство за липсата на действия и вземане на конкретни решения за преодоляване на проблемите и опасностите по пътищата, въпреки многократните напомняния до Областно пътно управление- Благоевград. Това стана на заседание на

комисията, ръководено от областния управител Валери Сарандев. Той като председател на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата, обърна внимание на определени участъци от републиканската пътна мрежа, където липсва пътна маркировка и е необходимо повишено внимание и засилен контрол, с цел предотвратяване на ПТП.

По време на срещата, всички присъстващи, представители на отговорните институции, докладваха изпълнението на мерките, заложени за изпълнение на областната политика по безопасност на движението по пътищата в Област Благоевград за първото тримесечие на 2022 г. Приет бе и ревизираният областен доклад за 2021 г.

Като точка от дневния ред бе обсъдена и мярка 6.1 от план-програмата на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата /ОКБДП/ относно провеждане на съвместни областни учения за реакция при настъпило ПТП. По време на заседанието членовете на комисията бяха запознати и с предстоящи обучения за подпомагане на дейността на общинските администрации и секретариата на ОКБДП.

С цел ефективна организация за координация и взаимодействие между компетентните органи за реагиране при ПТП с пострадали, от Държавната агенция за безопасност на движенията по пътищата е разработен и рамков план за действие за управление и справяне с последствията от настъпили пътнотранспортни произшествия, който бе представен от секретаря на ОКБДП – Ана Жарова.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *