Семейства от Украйна творят в работилница за боядисване на яйца

На Велики четвъртък Филологическият факултет отбеляза предстоящия  празник Възкресение Христово с работилница за боядисване на яйца. В  работилницата твориха семейства от Украйна, които учат български език в  организирания от преподаватели от Филологическия факултет безплатен курс  в Университетския център „Бачиново“.

Събитието беше открито от доц. д-р  Илия Недин, ръководител на катедрата „Етнология и балканистика“, който  представи традициите и обичаите, свързани с празника, а гражданите от  Украйна споделиха как те отбелязват Възкресение Христово. В  работилницата с голям ентусиазъм се включиха и студенти от специалност  „Английски език и етнология“, докторанти по фолклористика и етнология,  както и студенти от Република Турция, които се обучават за един семестър във  Филологическия факултет в рамките на програма „Еразъм +“.

Бе организиран  и конкурс за най-красиво яйце, а преподаватели и служители от  Филологическия факултет дадоха импровизиран коктейл по повод предстоящия  празник и заедно със семействата от Украйна отправиха пожелания за мир и  благоденствие.

 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *