5 % по-малко администрация в Банско

С 5%  се намалява общата численост на общинската администрация в Банско. Намалението е в  съответствие с концепцията на бюджет`2022.

Общинските съветници на Банско одобриха бюджет на общината за 2022 година в размер на 32 739 535 лв. Делегираните от държавата средства са 13 613 122 лв., а останалата част от сумата – 19 126 413  лв., трябва да бъде събрана от собствени приходи.

В обръщението си към съветниците след приемане на бюджета, кметът Иван Кадев  подчерта основните му цели – да продължи подобряването на жизнената среда и развитието на Банско, Добринище и другите селища в общината, да бъдат обезпечени здравеопазването, образованието, социалните дейности и спорта, културният живот все така да бъде еталон. Банско е визитната картичка на България и затова трябва имаме чисти и подредени град и община, каза кметът. Той призова всички отговорно и с общи усилия   да работят за изпълнение на бюджета. Това е наложително, предвид трудностите през последните две години и новите предизвикателства, пред които е поставена страната.

Общинската власт ще продължи работа по подобряване на градската инфраструктура чрез ремонти на уличната мрежа, довършване на започнати през 2021 г. обекти и изграждане на ново енергоспестяващо улично осветление.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *