Еднодневен фестивал с много музика, занимания за малки и големи, и още:

Еднодневен фестивал  на 2-ри май организират Американският университет в България (АУБ) и радио АУРА. AURAxAUBG Fest  ще се проведе в центъра на Благоевград, пл. „Георги Измирлиев“ (подплощадно пространство), като началото му ще бъде поставено в 14 часа.  Жителите и гостите на града са добре дошли да празнуват заедно с голямата общност на АУБ – студенти, преподаватели, администрация, както и вече завършили висшето училище. Инициативата е част от програмата за отбелязване на 30-годишнината на университета и радио АУРА.

Програмата на фестивала ще започне с изнесено радио шоу с музика и гости, свързани с историята на университета и радиото. Организаторите планират занимания за малки и големи, а сцената ще бъде предоставена на възпитаници на АУБ от първия до последния випуск, важни личности от историята на университета и общественици от Благоевград. Артистичната програма започва в 17:00 часа с музикалната школа „Престо“, последвана от участието на музикалните групи на възпитаници на АУБ – „Jin Monic“ и „Hug or Handshake“, а програмата ще закрият „Керана и космонавтите“. Ще бъде обособена зона с храни и напитки, където ще бъдат представени местни бизнеси и активности, свързани с университета.

Студентското радио АУРА е основано от Христо Грозев и негови колеги през 1991 г. в АУБ и е първата частна радиостанция в България. Днес, в своето интернет пространство, то се радва на ентусиазирана аудитория както от университета, така и извън него.

Събитието се осъществява с подкрепа на Община Благоевград.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *