Искате да теглите втори или трети кредит – Какво трябва да знаете?

Ако сте теглили бърз кредит веднъж, благодарение на който сте си помогнали за най-различни належащи нужди може да се замислите да теглите друг. От опит вече знаете, че процедурата по отпускане на заема е лесна, и не отнеме много време и получавате желаната сума понякога дори на същия ден. Поради тези причини желаещите да получат такъв тип заем значително се увеличават всеки ден. Голям процент от тези хора след известно време кандидатстват отново, когато имат нужда от допълнителни средства. Не е рядкост клиентите да се обръщат към същата компания, от която са взели първия си заем, заради отношението и предлаганите условия.

Какви хора теглят втори дори трети кредит

Това са клиенти, които са се възползвали от първи безлихвен кредит – продукт предлаган от някои кредитни компании – и са го върнали безпроблемно. Дори са теглили вече повече от един кредит поради бързината на цялата процедура – кандидатстване-одобрение-получаване. Особено, ако това се случва онлайн цялата процедура е по-експедитивна. Не чакате по опашки и не предоставяте голям брой документи. По банков път получавате исканата от вас сума още същия ден.

 

За да се връщат и да теглят отново, това означава, че клиентите имат голямо доверие във кредитната компания. Това е доказателство, че фирмите напълно се ползват с доверието на хората. Предоставят им се добре структурирани договори с ясни точки, права и задължения на двете страни. Всичко през целия срок е било така, както е било описано в контракта. Не е имало разминаване при покриването на вноските и периода на изплащане, те са били толкова колкото вие сте посочили. Това са основните причини клиентите да се обръщат отново към кредитора за втори или трети кредит.

Финансово положение

Винаги теглете кредити само, ако имате основателни причини, като нужда от лечение, неотложен ремонт на дом или кола, при необходимост от средства за дневни разходи. Не теглете просто защото искате да си купите нещо или други несериозни причини. Колкото и да е лесно да се тегли кредит отново не го правете просто така, добре преценете ситуацията. Помислете дали ще може да си връщате задължението навреме и дали то е по финансовите ви възможности. Разбира се, ако сте сигурни, че може да си позволите втори кредит и ще го изплатите на време и според нормите на кредитора сте надежден кредитополучател теглете отново.

Втори кредит по спешност

 

Понякога някой хора решават да теглят втори кредит без да са погасили текущия си. Това е особена ситуация, при която кредитната компания отпуснала първия ви такъв може да погледне на вас, като на рисков кредитоземател от финансова гледна точка. Затова бъдете готови за ситуация, в която одобрението може да отнеме време. Това може да бъде направено с цел, фирмата да ви изчака да си изплатите първо текущия си кредит. Защото е съвсем нормално бързия заем да е бил отпуснат за кратък срок. Друга възможност е компанията да ви предложи да се насочите към рефинансиране. Това означава с втория да покриете първия заем и с парите, които остават да покриете разходите си.

Възможно ли да имаме повече от един кредит

Това е възможно за не малка група от хора, които успяват да изтеглят няколко кредита наведнъж, но това става с кандидатстване и теглене от различни кредитни организации. Ако имате добри месечни доходи и чисто кредитно досие и кандидатствате едновременно в няколко кредитни компании не би било проблем всяка от тях да ви отпусне заем. Този подход си има своите недостатъци, дори да ви отпуснат няколко кредита вие ще трябва да изплащате няколко вноски, което колкото и висока заплата да получавате със сигурност би ви затруднило.

 

Може би е по-добре, ако имате нужда от по-голяма сума пари наведнъж да кандидатствате за потребителски кредит. Такива кредити предлагат банки, а от небанкова кредитна компания може да се насочите към заем на вноски, с който може да усвоите суми до 5000 лева.

Проблеми при връщането на кредитите

Всичко може да се случи в живота на човек, загуба на работа, големи непредвидени разходи, заболяване. Тогава парите ви няма да бъдат достатъчни за да покривате няколкото си кредита. Най-добре в такава ситуация да се свържете с компанията кредитор и да обясните, какво е положението ви. При такива ситуации финансовите организации предлагат на клиентите да обединят кредитите си и да плащат само една вноска. Най-добрият вариант би бил новото задължение да е с по-кратък срок на изплащане и по-ниска лихва.

Бърз кредит + други видове заеми

Не е изключено при наличието на изтеглен бърз заем кредитоземателя да прибегне към друг кредит. За да може да си позволи избрана стока, като нов телевизор, пералня, съдомиялна и други, но в момента няма отделени средства за това. Много е вероятно да ви одобрят за лизниг, ако сте точен платец и комбинацията от двата заема не надвишава 40% от месечните ви приходи.

 

Друга срещана ситуация е наличието на бърз кредит и кредитна карта. Вече имате заем, но искате и кредитна карта, за да разполагате с допълнителни средства. Наистина тя може да е полезна в много ситуации и ако сте в труден момент може да покриете само минималната месечна вноска по картата.

Заключение

Напълно реална е перспективата да имате повече от един кредит по едно и също време или да теглите заеми един след друг за различни цели и нужди. Това е възможно предимно, ако имате високи доходи и може да ги обслужвате навреме. Често това са бързи кредит, които са с кратък срок на изплащане и не големи месечни вноски. Но не е изключено да бъде и комбинация от други видове заеми. Всеки сам преценява от какво има нужда и дали е способен да покрива разходите си.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *