Над 800 участници на олимпиада за 17-а поредна година в 17 различни дисциплини

Над 800 студенти и преподаватели от Американския университет, както и ученици и жители на Благоевград, ще се включат в студентската олимпиада. Единствената по рода си студентска олимпиада се организира от спортен клуб Олимпикс и ще се проведе за 17-а поредна година, а участниците ще се състезават в 17 различни дисциплини.

Тържествената церемония по откриването на студентската олимпиада на АУБ и запалването на олимпийския огън ще се състои на 28 април от 20 часа кампуса на Американския университет в Благоевград. Два дни по-късно, на 30 април студентската олимпиада ще стартира с някои от дисциплините на спортните игрища към АУБ, а на 1 май игрите ще се пренесат на бейзболното игрище “Портър Фийлд” в Благоевград.

Събитието включва състезания по плуване, лека атлетика, баскетбол, футбол и волейбол, дърпане на въже, както и състезание за бързина и ловкост, уникални по рода си за олимпиадата на АУБ. Почетен гост на събитието тази година ще бъде олимпийската шампионка по борба Тайбе Юсеин.

Освен популяризирането на спорта, всяка година клуб Олимпикс към АУБ, подкрепя различна благотворителна инициатива. Събраните средства през годините са използвани за подпомагане на домове за деца, лишени от родителски грижи, български параолимпийски състезатели и деца в тежко здравословно състояние, а тази година официален партньор на студентската олимпиада ще бъде UNICEF. Студентите от клуба са подготвили не само множество награди за победителите, но и са се погрижили за прекрасната атмосфера по време на игрите – ще има музика, напитки и здравословни храни за зрителите.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *