Отборът на Второ ОУ е №1 в Районното състезание „Млад огнеборец“

Ученици от II ОУ „Димитър Благоев“ грабнаха приза „Млад огнеборец“. Състезанието се проведе на терените на стадиона в с. Рилци.

Младежите бяха наградени от секретаря на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев и Боян Кондуров, началник на Районна служба по пожарна безопасност – Благоевград.

На второ място се класираха възпитаници на V СУ „Георги Измирлиев“, а веднага след тях се наредиха ученици от IX ОУ „Пейо Явров“.

В надпреварата четвърти се класираха младежи от Обединено училище „Свети Паисий Хилендарски“ – с. Долно Осеново.

Участниците, които са на възраст от 12 г. до 16 г., се съревноваваха в две дисциплини – щафета и бойно разгръщане на състезателна пътека.

През м. май предстои да се проведе и областен кръг на състезанието „Млад огнеборец“, в който ще вземе участие и отборът победител в районната надпревара.

Движението Младежки противопожарни отряди (МПО) “Млад огнеборец” е с международен характер. В България то е възстановено в началото на учебната 1999/2000 година по разработен Примерен устав, включен в Указанията на Министерство на образованието и науката (МОН), за организация на дейността в системата на предучилищното и училищното образование.

Основната цел на младежкото движение е повишаване на физическата дееспособност на младежите и развиване на трайни практически умения и готовност за правилни действия при пожари и бедствия.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *