43 заявления от украинци за социалните жилища

43 заявления от украински бежанци са постъпили в деловодството на Община Благоевград за настаняване в социалните жилища. На сесията днес председателят на Общински съвет Радослав Тасков помоли съветниците за дарения. На сесията беше поставена кутия, в която местните парламентаристи могат да дарят средства за неща от първа необходимост за социалните жилища-чаршафи, възглавници и др.

Припомняме, Община Благоевград предостави социалните си жилища на бежанците от войната в Украйна. Станахме една от първите общини в страната, която ще приюти бежанци в социалните си жилища.

Община Благоевград направи детайлен анализ на най-необходимите вещи за украински граждани, които могат да бъдат настанени в социалните жилища, след приключване на всички законови процедури. Сред нещата, фигуриращи в списъка са: 50 бр. олекотени завивки и 100 плика за тях (размер 150-200 м)., 50 бр. възглавници, 100 кърпи за баня, 100 калъфки за възглавници, 100 долни чаршафа (150/200 м.), почистващи препарати, хигиенни материали, хранителни продукти.

Даренията могат да бъдат предоставяни в Координационния център към Община Благоевград, който се намира на пл. „Георги Измирлиев“ №1 (до зала „22 септември“).

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *