Разходка край реката в Благоевград – възможно и безопасно

Джунглата в центъра на Благоевград вече е преобразена в приятна пътечка за разходка. Очистени са храсталаците и мръсотиите в коритото на реката в Благоевград точно в центъра на града. Мястото вече е красиво и безопасно за разходка. И хората това и чакаха. Веднага тръгнаха тръгнаха там, край реката.

Години наред коритото на река Бистрица точно в центъра на Благоевград е забравено за поддръжка, а безхаберни хора превърнаха мястото в нерегламентирано бунище и… тоалетна. Подходът към алеята в коритото на реката бе неприятен и дори опасен. Оазисът в летните жеги бе само за мургави дечурлига, които за своя кеф възмущаваха гражданите.

Коритото на реката бе дефинирано като място за отдих и разходка преди години. Започна се с няколко цветни острова и пейки по течението между мостовете на Младежкия дом и началото на алеята за Бачиново.

Да слезеш в реката на разходка, да си в природата, а да си до площада в центъра, вече може, там край реката. Вече може, дано да е и  план за цялостно облагородяване на алеята в реката.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *