Ансамбъл „Пирин“ с няколко класи над всички и първо място в Узбекистан

Кметът на Благоевград Илко Стоянов се срещна с танцьорите от Ансамбъл „Пирин“, представили достойно Благоевград и България по време на Международен фестивал “Лазги денс” в Узбекистан.

В знак на благодарност за непрестанната подкрепа, творците от Ансамбъл „Пирин“ връчиха спечелените статуетка и грамота на кмета на Благоевград.

„Това отличие ще бъде поставено на видно място в моя кабинет. Целта ми е да стане достояние на всеки един човек, с когото се срещам, без значение дали е жител на Благоевград, посланик или президент. Благодаря на целия творчески състав, тази награда е за всички Вас, независимо дали сте участвали точно в този формат. Вие не преставате да полагате усилия и да прославяте името на ансамбъла на международно ниво. Вие сте на световната сцена, а точно в този момент, в тези времена, успехът, който постигнахте беше нужен на всички нас. Пожелавам и вярвам, че ще имате още много постижения“, каза кметът Стоянов.

Мащабното събитие се проведе в рамките на два дни. Родните танцьори се съревноваваха с професионални състави от страни като Сърбия, Русия, Азербайджан.

„Когато си няколко класи над всички останали, това не може да остане незабелязано. Затова заслужено ни бе присъдено и първото място“, каза ръководителят на Ансамбъл „Пирин“ Мирослав Димитров.

Благодарение на  отличното си представяне творците от Благоевград спечелиха и парична награда в размер на 5000 $.

Фестивалът „Лазги денс“ е насочен към фолклорните богатства на различните страни по света.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *