Текст шедьовър с награда „Пулицър“ на благоевградска сцена

Най-новият спектакъл в репертоара на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград е „Заровеното дете“. Текстът шедьовър се поставя за първи път на благоевградска сцена.

„Заровеното дете“ е публикувана за първи път през 1978 г и веднага печели награда „Пулицър“ за драматургия, с която започва звездната кариера на нейния автор – Сам Шепърд.

Критиката в Ню Йорк казва, че „Заровеното дете“ работи на толкова много нива, че на зрителя му се завива свят от вълнение. Текстът носи осезаема кошмарна призрачност, въвличаща ни в мистериозен сюжет, който ни оставя без дъх.

Семейната драма се преплита с елементи на трилър, абсурд, черен хумор и сюрреализъм, за да разкаже историята на едно семейство, белязано от своите действия в миналото.

Докъде могат да ескалират натрупаните във времето болка, отчуждение и самота?

Има ли шанс човек да избяга от повторението на грешките?

Не пропускайте премиерата на „Заровеното дете“ – дебютен спектакъл на режисьора Николай Йорданов, реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

Участват: Огнян Спиров, Биляна Дилкова, Кънчо Кънев, Йордан Ангелов, Божидар Йорданов, Гергана Цакова, Теодор Куков.

Постановката ще се играе на 9 и 10 май от 19 часа.

Спектакълът се реализира с подкрепата на Национален фонд „Култура“, програма „Дебюти“ и Фондация „Лъчезар Цоцорков“Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *