И мецаните с проблеми: Сузана с тумор на яйчника, Мима с подкожно образувание

И на мецаните, както при хората, правят профилактични прегледи. Mиналата седмица, опитните ветеринарни лекари Марк Гьолкел и Мандана Поеч (от института в Лайбниц за зоопарковете и дивата природа в Германия), заедно с български ветеринарни лекари направиха преглед на 8 огромни пациенти: Монти, Мима, Рику, Теди, Станди, Веско, Маринка и Сузана.

Годишният медицински  преглед бе извършен в медицинския център на Парк за мечки Белица. Всички мечки бяха прегледани с ехограф, рентген, бяха прегледани очите и бе направено измерване на подкожната мазнина. Направен бе и дентален преглед на  зъбите, а при някои мечки са наложи изваждане на зъби. Причината за многото развалени  зъби при мечките е тяхното минало като „танцуващи мечки“ и отглеждането им в неподходящи за вида условия.

Освен това, ветеринарните лекари трябваше да отстранят подкожно образувание от коремната област на мечката Мима, което бе изпратено за анализ. За съжаление, тумор бе открит на яйчника при мечката Сузана и ще се наложи операция, която ще бъде извършена скоро.

Всички мечки са в техните сектори и се чувстват добре.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *