27 от Благоевград са сред 218-те дипломанти от випуск 2022 на Американския университет (видео/снимки)

Дъщерите на бившия шеф на СОД и ексшеф на Икономическа полиция Йордан Латинов, Мариела и на служителя в Басейнова дирекция Анита Кафеджийска, Михаела са сред 27-мината младежи от Благоевград, с дипломи от Американския университет от випуск 2022. Днес Американският университет в България (АУБ) връчи дипломите на студентите. Кметът Илко Стоянов облече тога и дефилира заедно с дипломантите.

Отличникът на випуска е Елена Калинова (България) с максимален успех 4.00 (по четирибалната система). Елена получава академичната степен „бакалавър“ в две специалности – „Икономика“ и „Бизнес администрация“ – като интересите ѝ са в областта на финансите.

Сред гостите беше посланикът на САЩ в България Н. Пр. Херо Мустафа.

В своята реч на церемонията по дипломирането в АУБ  кметът на Благоевград Илко Стоянов пожела успешна реализация на абсолвентите на – по неговите думи – „един от най-престижните университети не само в България, а и в света“: „Оттук насетне пред вас ще се отварят много врати! Предстои ви и професионална реализация, за която ще трябва да взимате решения, които ще поставят основите на вашето развитие в бъдеще! Но каквато и посока да изберете, вярвам, че във вашите сърца има едно специално място, в което сте поместили Благоевград!


218 са завършващите бакалаври, като 72% от тях са от България, а останалите са от Албания, Украйна, Казахстан, Монголия, Русия, Италия, Гърция, САЩ и др. Най-много са завършващите „Бизнес администрация“ (37%). Следват „Журналистика и масови комуникации“ (15%), „Политически науки и международни отношения“ (13%) и „Компютърни науки“ (10%). Абсолвентите излизат от университета с две дипломи – американска и българска. Значителен процент от тях (63%) завършват с две специалности. АУБ е единствената образователна институция в региона, която дава тази възможност благодарение на системата liberal arts.

На церемонията своите дипломи получиха и 23 магистри, завършили престижната магистърска програма по бизнес администрация за ръководни кадри на АУБ.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *