Три гласа не стигнаха за дълга за Бачиново

Три гласа не стигнаха за искането на кмета Илко Стоянов за поемане на дълг от 17,5 милиона лева за подновяване на парк “Бачиново” и аквапарка.

С 18 гласа за, 16 против и 4 -има въздържали се местният парламент на Благоевград отхвърли предложението, тъй като трябваха минимум 21 гласа „за“.  Преди заседанието на Общински съвет се събраха над 50-ина граждани пред залата на протест. Час и половина отне дискусията,  11 бяха само благоевградчаните, които се изказаха по темата преди гласуването на точката. Дори бившият съветник от ГЕРБ Анатоли Антов долетя от Лондон, за да каже като икономист, че заемът ще бъде риск за Благоевград. От съветниците се изказаха против д-р Владимир Пандев от БСП, Кирил Илиев и Красимир Роячки от ГЕРБ, д-р Павлин Янкулски, Калоян Ханджийски. Председателят на парламента Радослав Тасков дори стигна по-далеч, като заяви, че се пробвали да го страхуват, с подписка щели да му искат оставката, ако гласува против.

Тасков гласува против, но неговата група съветници бяха „за“. Против бяха съветниците от БСП, от ГЕРБ. Тасков заяви, че този проект е жив и трябва да се реализира, но не с кредит.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *