Какво празнично надиграване в Гоце Делчев! (видео)

Самодейни танцови формации не само от Неврокопско, но и от цялата страна показаха танцови умения и се веселиха в името на танца. След двугодишно прекъсване, наложено от пандемията COVID 19, през уикенда, в Гоце Делчев се проведе тринадесетото издание на празничното надиграване, посветено на Международния ден на танца.

Двудневната програма на празника започна вчера следобед. С много атрактивно, цветно и весело дефиле, всички участващи в празника преминаха от централния площад на града през главната улица „Търговска“ до площад „Македония“ пред Дом на културата, където самодейците показаха специфични народни танци от различни краища на страната. Тази година специални участници на проявата са Неврокопски ансамбъл за народни песни и танци гр. Гоце Делчев и Академия „Евроарт“ – гр. Щип, Северна Македония.

За първи път в тазгодишното издание  в шествието се включиха представители на детски и учебни заведения в община Гоце Делчев и всички граждани, които имат желание и разполагат с носия или фланелка с фолклорни мотиви, се включиха в атрактивното дефиле на участниците. През втория ден на празника в градския парк се проведе открит урок по разучаване на български хора под ръководството на професионален хореограф.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *