sdr

Искат помощ от общината за облагородяване на парка в ж.к. „Ален мак“, предлагат общи усилия

Паркът в ж.к. „Ален мак“ има огромна нужда от облагородяване.

Жителите на околните квартали и ползватели на най-големия парк в ж.к. Ален мак искат да участват в програмата „Заедно за нашия общ дом“. Създадена е  подписка какво може да се направи там поетапно и с участието на жителите, за да има в квартала едно красиво, зелено, удобно място за разходка и отдих.

Този парк, намиращ се между бул. „Пейо Яворов“ и редицата блокове от номер 5 до номер 14, се ползва ежедневно за разходка и отдих на стотици жители на кварталите Ален мак, Бялата висота и Еленово. В допълнение десетки стопани на кучета разхождат домашните си любимци там.

На територията на парка се намират две детски площадки и една чешма (не работи), които са в много лошо състояние. Оскъден е и броят на пейки, които могат да се ползват от посетителите на парка.

Предлагат  общи усилия да се поставят няколко нови пейки на подходящи за това места, а старите (12 броя) да се ремонтират и боядисат. Новите пейки може да бъдат изработени от рециклирани материали /палета и др./ с наша помощ. Да се боядисат и ремонтират наличните люлки, пързалки и настилки на детските площадки.

Да се ремонтира чешмата и да се поднови пясъчника. Да се обособи и загради пространство за т.н. „кучешки парк“.

Да се изгради площадка за стрийт фитнес. Да се засадят дървета и храсти, които да бъдат естествена бариера от шума и прахта, които се предизвикват от тежкия и натоварен трафик на булевард „Пейо Яворов“.

Да се поставят поне две камери и да се ремонтира и добави осветление, ако се сметне за подходящо (напр. соларни лампи).

Жителите се надяват Общината да може в кратък срок да направи необходимите обследвания и изчисления и да даде обратна връзка какво предстои и как могат да бъдат полезни.

Декларират, че имат готовност да се включат в дейностите, а материалите следва да бъдат осигурени от Общината в рамките на средствата, отделени по програма „Заедно за нашия общ дом“. Готови са и на среща с общинското ръководство, на което да се обсъдят детайлите и да се направи конкретен план за действие.

sdr

davВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *