Шампион на Украйна учи на танци благоевградските деца, войната го разделя със сценичната партньорка

Шампионът  по спортни танци  на Украйна и носител на множество награди от престижни международни състезания  Владимир Одинцов учи благоевградските деца да танцуват. Чувства се много уютно в Благоевград, казва, че е много красив град, въпреки, че не го е разгледал много, само центъра.

Пътува два пъти в седмицата до Благоевград – понеделник и сряда. Смята, че благоевградските деца са  позитивни, искат да танцуват и много ги харесва.

И войната, и не само тя го довеждат в България. Съпругата му Зорница е българка и последните 10 години често са в България през лятото и зимата. Вкъщи си говорят на български и затова говори много добре нашия език.

Войната  разделя Владимир и неговата партньорка по танци Мария. Тя в момента е в Кипър, но  усетила ужаса на войната в Мариопул. Виждат се няколко пъти в месеца, за да тренират, тъй като през октомври им предстои състезание в Англия.

Владимир се надява  войната да приключи по-скоро. Майката на неговата партньорка и брат са с Мария в Кипър. Баща й, дядо и баба й не излизат от вкъщи. Вторият етаж от къщата им вече го няма.

Той самият усетил  ракетните удари в Киев в началото на войната. Спал през нощта и се събудил от шум на съседи. Не могъл да заспи, почнал да чува леки експлозии, не допускал, че започва война. Майка му позвънила в 4 часа  сутринта и му казала, че войната е започнала. Животът му се променя. Имал работа, ходел всеки ден. На следващия ден  със съпругата му си събрали  багажа и се чудели какво да правят. През нощта не са спали, защото имало постоянно сирени и излизали в бункера.

На следващата сутрин пътували за България. Майка му не искала да тръгне с тях, защото се страхувала какво ще стане с апартамента им. Била в депресия дълго време, защото не знаела какво да прави. Баща му е в териториалната отбрана  като охрана.

В България животът му е по-различен, защото трябва да почва всичко отново.

В момента живеят в София, треньор е по спортни танци. Смята, че държавата адекватно помага на сънародниците му, защото им предлага подслон и храна. Има къде да живеят и с какво да се хранят, това е най-важно, казва Владимир.

Иска да продължава да живее с позитив, войната да свърши по-скоро, да работи тук и да тренира, да продължи същата дейност както в Киев.

Владимир е финалист на Украйна. Започнал да се занимава с танци от 8 години.  На 12-13 години започва да печели състезания. Тогава разбрал, че иска да се занимава с това цял живот.

На 21 години станал шампион на Украйна, с неговата партньорка Мария са в категорията на професионалистите и са на финал в Англия.

В България му липсват  приятелите, роднините, защото Киев е родното му място.

Пожелава на танцьорите, които обучава, да имат повече търпение, да се стараят много, да тренират всеки ден, защото само така се печелят състезания.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *