Родители искат още една група в ДГ „Детелини“

Родители скочиха заради неприети деца в детските градини в Благоевград. Най-голям е проблемът в  Детска градина „Детелини“, където  20 деца  са под чертата. На родителите им се предлага да запишат децата си в някой от филиалите по селата, но те отказват. Към момента свободни места за прием на деца има единствено в Детска градина № 2 в кв. Еленово и във филиалите на детските градини по селата Рилци, Зелен Дол, Покровник и други. На фона на това неприети деца има във всички детски градини в Благоевград.

За проблема сигнализира председателят на Общински съвет Радослав Тасков, който се срещнал с родителите.

Поискали Община Благоевград да предприеме спешни действия по разкриването на още една група.

Имало възможност и за обособяване на помещения в съседство на детската градина, в Пето ОУ, в което да може да бъде настанена още една група. По този повод днес Радослав Тасков е провел среща с директорката на училището, която  заявила, че в сградата на учебното заведение вече има една предучилищна група, която е настанена. В момента няма друго готово помещение, което може да бъде използвано, но има две подходящи, които сред извършването на ремонт, биха могли да бъдат полазвани за нуждите на Детска градина № 3.

Тасков ще предложи на кмета на общината да инвестира в помещения в 5 СУ. Отделно от това Община Благоевград трябва да предприеме спешни действия и във връзка с помещението, което се ползва от децата в предучилищната група, тъй като след дъждовете е възникнал проблем с отводнителната система и във всеки един момент мястото може да стане неизползваемо.  предупреди Тасков.

В петък на сесия Общински съвет ще приема решение, с което да разреши увеличаване в броя на децата и групите.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *