Цените на такситата разцепиха бранша, съветници се чудят на кого да угодят

Таксиметровият бранш в Благоевград е разделен. Едни искат повишаване на цените, други – не. Това заяви председателят Радослав Тасков. общинските съветници също са разцепени и се чудят на кого да угодят. Една от фирмите иска повишаване с 20 ст., две са против.

30% скок на цените на таксиметровите услуги или за 20 стотинки нагоре беше първоначалното предложение. Сега Общински съвет Благоевград трябва да реши и да гласува  с колко да се повишат цените. В комисии съветниците също са имали много дебати.

От комисията по икономика излизат с предложение за увеличаване на максималната цена от 1.20 на 1. 30 ст. Според Тасков ОбС не трябва да бъде регулатор на цените на такситата, а пазарът, но такъв е законът. Затова трябва да се избере нещо по средата, например увеличение с 10 стотинки.

Сред причините за поскъпването са скъпите горива и инфлацията.

Част от таксиметровите шофьори  се отказват от професията заради разходите покрай пандемията за санитарни материали в колите. Сега с новите по-високи цени на горивата, ако не бъде вдигната цената на услугата, се очаква още шофьори да се откажат да карат такси, казват още от бранша.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *