13 фирми се жалят на областния от наводнени помещения заради канализацията

Ново инвестиционно проектиране се изготвя на проблемни улици, които се наводняват след дъжд в Благоевград. Това обяви управителят на ВиК- Валери Миков на среща в областната управа. След сигнал до областния управител от 13 фирми с наводнени обекти на бул. Васил Левски в Благоевград, след обилните валежи бе организирана съвместна работна среща между тях и отговорните институции в града.

След анализи и различни предложения, страните се договориха за временно решение, с което да се отпуши съществуващ канализационен колектор за отвеждане на дъждовните води.

Това е съвместно с Община Благоевград, като по-специално става въпрос за бул. „Васил Левски“, за да се подменят водопроводът и канализацията. Инж. Треновски обясни, че е сформирана и експертна група, която извършва и проверка.

В следствие на пороя на 8 юни, канализационната система не успява да поеме големия приток, което е довело до връщане на отпадъчните води, избиване на канализационните шахти и нахлуване на вода в помещенията на фирмите, подали сигнала. Това води до големи материални щети за собствениците, които отправиха искане да бъдат предприети спешни действия за разрешаване на дългогодишния проблем, свързан с канализационната мрежа в имота.

На срещата присъстваха ръководството на Областна администрация Благоевград, управителят на ВиК- Благоевград – Валери Миков, директорът на Дирекция „Планиране на инвестиционната дейност и строителство“ в Община Благоевград – инж. Любомир Треновски, представители на РИОСВ- Благоевград, БДЗБР- Благоевград, както и представители на потърпевшите фирми.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *