Двойна непрекъсната осева линия в Кресненското дефиле

Вече има двойна непрекъсната осева линия в Кресненското дефиле. На пътните превозни средства е забранено да я застъпват и пресичат. Целият участък на Кресненското дефиле вече повече от месец е с ограничение от 50 км/ч и е абсолютно забранено изпреварването във всички 16 километра.

На всеки километър ще има знак, който ще ни казва, че е забранено изпреварването в рамките на 16-те километра от Кресненското дефиле и ще има едни допълнителни табели за сигнализация които ще ни казват, че изпреварването е забранено и че в оста на пътя има допълнителна маркировка и допълнителни физически разделители.

Ограничението цели да се намалят катастрофите и жертвите в този участък.

По данни на „Пътна полиция“ 70% от катастрофите в Кресненското дефиле са заради неправилно изпреварване и несъобразена скорост.

Над 11 000 автомобила на денонощие преминават през участъка, което го прави един от най-натоварените в страната. Следващият етап от проекта за безопасно придвижване в Кресненското дефиле предвижда въвеждане на цялостно видеонаблюдение, което да следи за нарушения.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *