Мечи крос

Спортисти и любители ще бягат до мечките в Белица. Дават старт на национален любителски „Мечи крос – 2022“  на 23 юли 2022 г. от 10:30 ч. в градчето,  разположено в полите на Рила планина.

Участниците ще се състезават на две дистанции 4 км. и 12.7 км. със старт пред сградата на община Белица.

Първа дистанция от 4 км. е с по-малка денивелация и финишира в м. „ Койчов мост ” в близост до началото на екопътека „Земен Рай” .

Пълната дистанция от 12.7 км., е за опитни бегачи и се изкачва към Парка за мечки. Тя е с финал в най-високата точка на единственото по рода си убежище за мечки у нас. По трасето са предвидени подкрепителни пунктове, а здравословното състояние на бегачите ще бъде следено от медицински лица.

Събитието има състезателен характер, в което ще участват мъже и жени. Голямата награда е Купата на кмета. Община Белица е осигурила и парични награди за 1-во, 2-ро и 3-то място. Сдружение с нестопанска цел „Пловдив бяга“ и Парка за мечки  са осигурили материални награди и безплатно посещение на Парка за мечки за всички участници.

Всичко това е напълно безплатно и дава възможност на всеки участник да станете част от едно голямо събитие. Награждаването ще започне в 13:00 часа на територията на Парка за мечки.

Организаторите очакват всички любители на спорта, природата и предизвикателствата да се включат в събитието.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *