Президентът Петър Стоянов се весели в Баня

По традиция, в първата събота на месец юли банялии от всички краища на страната се събират в родното си гнездо, за да се повеселят и отбележат празника на своето родно място.

Специален гост беше Петър Стоянов – президент на Република България (1997-2002).

Празничната програма, подготвена от самодейците на НЧ „Просвета-1908“, беше палитра от стилове, която постоянно люшкаше хората в миналото с хубавите народни песни, които огласят Баня от незапомнени времена, и в бъдещето, със съвременните танци и песни, които младото поколение с толкова голямо вълнение изпълнява.

Хванати ръка за ръка, самодейците образуваха туптящото сърце – сърцето на нашата Баня и от чистите, невинни ръце на милите ни деца, излетяха гълъби, за да покажат, че Баня ще се извисява високо в мир, любов и хармония.

Народната певица Ирина Паскалева весели стотиците жители и гости, дошли на площада в Баня. Празничният концерт завърши с кръшно хоро, с пожелание за здраве и просперитет на любимото  родно село Баня.

Официални гости на празничния концерт бяха – инж. Венцислав Гърменов – временно изпълняващ длъжността кмет на Община Разлог, Иван Гюров – зам.-кмет по икономически и правни въпроси на Община Разлог, кметове на населени места от Община Разлог.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *