Кочани и Разлог си партнират за соларни контейнери и още:

Развитието на културата, туризма, инфраструктурата, опазване на чистия въздух в градовете и изграждането на соларни контейнери за боклук в пешеходните зони. Това бяха част  от акцентите, които дискутираха на среща кметът на Община Кочани, Северна Македония – Люпчо Папазов с временно изпълняващ длъжността кмет на Община Разлог- инж. Венцислав Гърменов.

Присъстваха и Тодор Кушевски – началник отдел „Развитие“ в Общинското публично предприятие „Водовод“ – Кочани,  посети в сградата на общинската администрация.

Целта на посещението на гостите от Северна Македония бе среща с градоначалника на Разлог и неговият екип от експерти, в лицето на началник отдел „Евроинтеграция“ – Златка Стойчева и инж. Ваня Илиева – началник дирекция ИДБЕ.

По време на дискусията бяха обсъдени теми за партньорство по различни проекти, подготовка и кандидатстване по съвместни програми, както и обмяна на професионален опит в различни сфери.

“Предстои ни изграждането и реконструкцията на редица обекти в Разлог. Oбщината започна усилена работа през последните месеци върху подобряване инфраструктурата на града. От наша страна имате пълна подкрепа за реализирането на съвместни проекти, обединяващи желанието за развитие и просперитет на населените места.“, заяви инж. Гърменов.

В хода на диалога стана ясно, че проблемите на двете общини са сходни и решението на тях се търси интензивно от администрациите. „Опитът на Разлог в създаването на туристически център, работата по подобряването на качеството на атмосферния въздух, решаването на казуса със събирането на битови отпадъци и други планове за работа, е ценен опит за нас. “, сподели кметът на Кочани.

След срещата гостите на Разлог посетиха Туристическия център на града, запознаха се с неговата история и получиха символични подаръци за спомен от планинското градче.

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *